Kontraster, farver og mange lag

Jeg bruger malingen på alle tænklige måder. Det må aldrig blive “for pænt”, og der vil altid være noget råt og upoleret i maleriet. Det er nemlig i mødet mellem de ukontrollerede penselstrøg og det mere kontrollerede blik for harmoni, at der opstår noget magisk. Der vil være elementer, som er genkendelige samtidig med, at der er udefinerede områder, som lader beskueren danne sin egne billeder. Jeg har en forkærlighed for farver og deres indbyrdes sammensætninger, hvilket jeg bruger til at skabe udtryksfulde energier og stemninger. Jeg arbejder primært med akrylmaling, men også posca-tuscher, spray, fedtfarver og andre mix media. De forskellige materialer og teknikker er med til at gøre maleriet levende. De mange lag i malerierne skaber dybde, detaljer og stemning.

Inspirationen, processen og det kunstneriske udtryk 

Min fascination af naturen og dens skønhed, hvadenten det er fugle, et hav, et uvejr eller skov er en stor inspirationskildeNår de første penselstrøg sættes på maleriet, er intet dog givet på forhånd, og maleriet kan nå at skifte udtryk mange gange undervejs. Men et sted midt i processen dukker der pludselig noget særligt frem, en god farvekombination, en flot komposition eller et motiv, som der bygges videre på. Arbejdsprocessen skifter fra det impulsive og instinktive til det bevidste og med et andet fokus. Der konstrueres videre på en mere konkret idé. Jeg er drevet af en længsel af at fastholde den fantastiske natur i maleriet samt den lykkefølelse man til tider oplever i små glimt, når noget smukt rammer en. 

Jeg er uddannet billedkunstlærer og er ellers autodidakt. Jeg har gennem mit liv altid arbejdet kreativt, men først inde for de sidste par år, er jeg begyndt at tage maleriet rigtig seriøst, og jeg prøver i min travle hverdag med tre børn at få malet så meget som muligt.